Maastricht

Welkom in Maastricht!

 

Maastricht is een heerlijke stad om Bourgondisch te genieten, trendy te winkelen of om gewoon rond te slenteren door de oude straatjes vol met culturele verrassingen.

Winkelen
Aan de markt, een plein direct aan de overkant van de brug, bevindt zich Entre Deux. Dit ligt op nog geen 7 minuten loopafstand van het huis. Hier vindt u kleine speciaalzaken maar ook de grote ketens zoals de H&M, Zara, Mango en Siebel.
Uiteraard houdt het winkelen niet op bij Entre Deux. Verspreid over de hele binnenstad vindt u een enorm aanbod aan leuke winkels. Twee winkels die in uw winkelavontuur zeker niet onbezocht mogen blijven zijn Ki de Ku en Traders Pop. Ki de Ku is een schattig ”hebben dingetjes” winkeltje, dat zich om de hoek van het huis bevindt in het tweede deel van de Rechtstraat. Traders Pop is een hippe winkel met een fantastische collectie. Zij verkopen van alles, van de nieuwste sneakers tot vintage kleren. Naast de winkel heeft het ook een galerie en een bar. Deze winkel bevindt zich in de Heggenstraat, een zijstraat van het Amorsplein. Maastricht heeft ook zijn eigen variant op de P.C. Hooftstraat: de Stokstraat. Hier is het zien en gezien worden! 

Delicatessenzaken
In de Wycker Brugstraat vindt u meerdere heerlijke delicatessenzaken. Er is een uitstekende banketbakker: ”Patisserie Royal”, een fantastische kaaswinkel en een goede slager: ”Schürmann”. Om de hoek in de Rechtstraat vindt u een ambachtelijke broodwinkel, een heerlijke Indonesische toko en een viswinkel met een uitgebreid assortiment.

Boodschappen
Voor de basisboodschappen zit er ook een Albert Heijn lekker dichtbij het vakantiehuis, gelegen op het plein Céramique.

Restaurants
Maastricht zit vol met lekkere eetzaakjes, wij hebben echter zelf onze favorieten. Zo is er een heerlijke Italiaan: Gio’s, gelegen op het Vrijthof. Ook liggen er heerlijke restaurants om de hoek van het huis in de Rechtstraat. Het visrestaurant ”O” bijvoorbeeld serveert heerlijke gerechten, evenals het gezellige Italiaanse restaurant ”Quattro Mori”. Daarnaast is er een klein authentiek cafeetje dat ” ‘T Pothuiske ” heet, het ligt net over de brug direct aan de linkerkant. Dit cafeetje schenkt alle soorten bier die u zich kunt bedenken en serveert daarnaast heerlijke Limburgse gerechten. Ook is er nog een leuk klein restaurantje waar u heerlijk Limburgs kunt eten, ”Café Sjiek”, gelegen op het hoekje van de Begijnenstraat en de Sint Pieterstraat. Tot slot is er een heel leuk plein, het ”Onze Lieve Vrouwenplein”; hier liggen ook nog twee heerlijke restaurantjes, bijvoorbeeld ‘T Plenkske. Dit restaurant heeft een heerlijke Franse keuken met een vleugje Limburg. ‘T Klaoske is een ander restaurant in de Plankstraat met ook een goede keuken. Mocht u het heel culinair willen maken dan kunt u naar Beluga gaan, dit restaurant met 2 Michelinsterren ligt op slechts 10 minuten loopafstand van het huis.

Cafeetjes
Bent U gewoon op zoek naar een lekker kopje koffie en een broodje, dan moet u naar Coffee Lovers gaan, vlakbij het huis aan het plein Céramique. Of naar Café Zondag, dit ligt op de hoek van de Rechtstraat en de Wycker Brugstraat: oftewel om de hoek.

Musea
Maastricht is ook een groot cultureel centrum; zo kunt u een bezoekje brengen aan een van de prachtige musea, zoals het Bonnefantenmuseum, het Spaans Gouvernement of het Natuurhistorisch museum. Daarnaast zijn er veel leuke galerieën die u kunt bezoeken.

Kerken
De Sint Servaasbasiliek is voor kerkliefhebbers een echte must, evenals de basiliek Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee, met een prachtige kapel waar veel bezoekers een kaarsje opsteken.

Andere activiteiten
De mergelgrotten bij de Sint Pieter zijn ook zeker een bezoekje waard, zij maken deel uit van het grootste mergelgrottenstelsel van Limburg.
Om de hoek van het huisje ligt de prachtige bioscoop Minerva, hier kunt u lekker ontspannen een film bekijken.

Dichtbij liggende steden
In Maastricht zit u heel dichtbij andere mooie plaatsjes en steden, waardoor Maastricht ook de perfecte thuisbasis is voor stadstripjes. Zo kunt u een bezoek brengen aan de prachtige antiekmarkt van Tongeren. Of lekker een dagje gaan winkelen in Luik of Aken.
 

Informatie:

VVV Maastricht

www.vvv-maastricht.eu 
Gemeente Maastricht
www.maastricht.nl

Actuele Uitgaans- en Cultuur agenda www.maastrichtnet.nl  

Uitgaan in Maastricht
www.uit123.nl

Winkelen in Maastricht
www.winkelparade.nl/maastricht              Restaurants in Maastricht  www.eet.nu/maastri